Words need to be connected

Anderen over Karien en haar werk

 

Wat deelnemers zeggen over de online schrijfcursus:

 

Mila Verboeket

Mila Verboeket - danstherapeut en mindfulnesstrainer

Meest waardevolle was het delen met elkaar

Van tevoren dacht ik: wat zou je nu in 4 keer kunnen leren? Deze online schrijfcursus, het schrijven met een groep, heeft me veel aanzetten gegeven. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn schrijven.

De opdrachten waren erg leuk. Ik wilde graag mijn homepage afmaken en scherper formuleren. Daar ben ik verder mee gekomen.

Het meest waardevolle vond ik het delen van de teksten met elkaar, onder Kariens begeleiding. Je krijgt door het voorlezen meer gevoel bij hoe het over kan komen. Je hoort waar het hapert. En waar het ritme wel goed is.

De startzinnen gaven me veel meer inzicht over wat potentiële klanten zouden willen. Je kunt ze van meerdere kanten belichten. Zo brengen ze je soms ook bij andere gedachten en bij een grotere geheel.

Mila Verboeket

www.confidanza.nl

 

Mary van Boxtel - transitiecoach
Ontzettend veel geleerd, op meerdere lagen

Via internet lesgeven? Van tevoren had ik je gezegd: dat gaat nooit werken. Maar wat blijkt? Het werkt wel! Ik heb ontzettend veel geleerd in deze cursus. Op heel veel lagen. Ik heb een betere structuur gekregen voor mijn blogs. Ook in de redactie ben ik een stuk opgeschoten. En ik heb geleerd hoe je het medium kunt gebruiken.

Ik dacht altijd dat ik het al deed, free writing. Maar ik leerde nu ook een slag te maken naar de lezer. Het maakt me bewuster over waarom ik wil bloggen en waarom ik schrijven zo leuk vind. Het was een bijzonder effectief uurtje.

Het meest waardevolle voor mij: dat je zelf aan de slag kunt, met heel weinig vingerwijzingen en veel delen. Ook dat deed ik al, hardop voorlezen. Dat het je schrijven zo kan aanscherpen, dat heb ik ook geleerd in deze online schrijfcursus.

Mary van Boxtel

www.tenhaveenpartners.nl

 

Giselle Gouverne

Giselle Gouverne - tekstschrijver
Aanrader om op gang te komen

Kariens startzinnen vormen een heel goede ingang. De timer dwingt je om vanuit je intuïtie te schrijven en pas na afloop weer je hoofd in te schakelen. Dat geeft veel ruimte, en vaak een stroom aan goede ideeën.

Door daarbij een specifieke, concrete klant in gedachten te houden, iemand met wie je graag werkt, worden de teksten die uit je pen rollen (ja, het moest echt met de hand!) ook veel concreter en leesbaarder. Die aanpak kende ik al wel, maar door de cursus ging ik het ook echt weer doen.

Ook het elkaar voorlezen van onze teksten en feedback geven vond ik heel stimulerend en inspirerend. Je krijgt allerlei nuttige verbeterpunten en je hoort vooral ook wat anderen sterk vinden aan jouw teksten. Dat doorbreekt die kramp van zelfkritiek, waarin ik zo snel verzeild raak als ik op mijn eentje aan het modderen ben. Het werkte ook zeer relativerend. Ik besefte weer eens hoezeer iedereen haar eigen stijl en kwaliteiten heeft. Er is niet één goede manier.

De begeleiding door Karien vond ik heel prettig. Ze gaf ons een duidelijk kader met goede aanwijzingen zonder ons met theorie te overladen en bood vooral ruimte voor zelf doen en zelf ontdekken. Een aanrader om op gang te komen!

Giselle Gouverne

www.togethertext.com

 

Ans van Erve

Ans van Erve - voetzoolreflextzoneherapeute

Al schrijvend nieuw inzicht

Ik vond het een leuke cursus, goed van opzet. Het heeft me ook een nieuw inzicht opgeleverd. Namelijk dat ik het in mijn marketing niet zozeer van het bloggen en het schrijven moet hebben. Schrijven ligt me gewoon niet zo goed, al ging het wel beter met de startzinnen die Karien gaf.

Ik moet bloggen, dacht ik. Maar elke keer loop ik erin vast. De dingen die ik wél leuk vind om te doen, zoals life contact, netwerken en mijn website verbeteren, leveren me steeds nieuwe klanten op. Daarop ga ik me meer richten. Dat is wel een inzicht waar ik al schrijvend bij ben gekomen.

Ans van Erve

www.hidio.nl

 

Juanita Mutsaers-Clijsen - kunstzinnig dynamisch coach
Meer vertrouwen gekregen

Een fijne cursus! Helpend, omdat je met de startzinnen meteen aan het schrijven bent. Omdat je leert hoe je er de essentie uit haalt. En je krijgt ook nog eens houvast en structuur.

Er zat een heldere opbouw in. De combinatie van samen schrijven, de opdrachten en de feedback, voor mij voelt het alsof ik erdoor gevoed ben. Ik heb meer vertrouwen gekregen en weet beter welke kant ik nu op kan gaan.

Juanita Mutsaers-Clijsen
www.ante-vasin.nl

 

Meer weten over de Online Schrijfcursus?

 

Wat deelnemers zeggen over samen webteksten schrijven:
 

Marjon van Erp

 

Marjon van Erp - Bel jij of bel ik?

Dit maakt webteksten schrijven veel makkelijker

Elke keer nam ik me voor aan mijn nieuwe website te werken. De vormgeving was al ongeveer rond. De site was verhuisd naar een ander systeem. Maar ik bleef de webteksten voor me uitschuiven. Soms dacht ik: ik moet er misschien iemand voor in de arm nemen. En dan weer: ik moet gewoon beginnen.

Toen ontdekte ik de schrijfmethode van Karien.

Aan de hand van de startzinnen zat ik meteen te schrijven, zonder na te hoeven denken. Dat was zo’n bijzondere ervaring.

Ik ben uiteindelijk met Karien gaan werken. Ze doet dat in een heel logische volgorde. Zo houd je focus. Ze stuurt je eerst startzinnen, die ze speciaal voor jou bedenkt. Het schrijven ging mij zo steeds makkelijker af. Er vielen me zelfs leuke anekdotes te binnen. Die hebben we gebruikt voor de pagina’s Wat klanten zeggen.

Precies zoals ik het zelf altijd zeg

Nu komt er schot in, dacht ik, toen ik het 1e concept voor de Over Pagina kreeg. Ik werd er blij van. Ik stuurde Karien meteen een mail: “Ik ben zwaar onder de indruk. Zo had ik het zelf nooit kunnen schrijven en toch is het precies wat ik altijd zeg. Heel goed.”

En zo ging het ook met de andere webpagina’s. Er was bijna niets op aan te merken. Blijkbaar kan Karien op basis van mijn schrijfsels een 1e concept schrijven, dat al in grote lijnen goed is.

Wat ik ook heel prettig vind, zijn de feedbacksessies. Daarin lees je zelf de conceptteksten voor. Ik hoorde gewoon dat er loop in het verhaal zat. Je wilt blijven lezen. En waar het nog niet goed loopt, dat hoor je ook. Maar dan kom je al snel op andere woorden, omdat je weet wat je bedoelt. Ik denk dat dat te maken heeft met de startzinnen. Die brengen je naar de kern.

Karien heeft me op het goede been gezet. Ik ben vaak met allerlei projecten voor anderen bezig. Het voelt goed dat nu ook mijn eigen project klaar is. En in betrekkelijk korte tijd. Dat was me zelf nooit gelukt.

 

Hetty Oostijen - teamcoach

Dit is wie ik ben

Ik zat op een dood spoor met mijn teksten. Viel in herhaling en had geen inspiratie meer in mijn schrijven. Maar ik wilde wel een nieuwe website.

Karien was me aangeraden door 2 mensen. Vooral vanwege haar specifieke aanpak: een combinatie van free writing en copywriting.

Mijn eigenheid in tekst

Nu heb ik een heel set teksten voor mijn nieuwe site, waar ik erg blij mee ben. Een Over-mezelf pagina, een aantal dienstenpagina’s, een homepagina én een menustructuur. En ik heb inspiratie voor nog meer.

Ik hecht veel waarde aan de manier van samenwerken en interactie. En ook vind ik het belangrijk dat mijn eigenheid terug te zien is in de teksten. Beide aspecten zijn erg goed gelukt en daar ben ik blij mee!

Karien is oprecht geïnteresseerd, stelt goede vragen. Daardoor word ik uitgenodigd om duidelijk uit te leggen wat ik nou precies bedoel. Dat helpt!

Uitwisseling

De structuur en de interactie werkten heel goed: ik krijg een set zinnen voor free writing, ga er mee aan de slag. Vervolgens maakt Karien copy van mijn tekst. Die krijg ik weer terug en voeg mijn aanvullingen of wijzigingen toe. Zij past de teksten daarmee aan. Zo groeiden de teksten, in een mooi samenspel van mijn eigenheid en de deskundigheid van Karien.

De structuur en uitwisseling hielden mij aan de gang met mijn teksten. Ik vond het pittig werken, maar wel erg leuk. En ik ben erg blij met het resultaat. En in heb nieuwe inspiratie voor het schrijven.

Dit is wie jij bent

De voorlaatste versie van mijn teksten heb ik laten lezen door twee mensen, die mij erg goed kennen. Ik stelde hen de vraag: Herkennen jullie mij in de teksten? Ze zeiden allebei: ja, helemaal. Dit is wie jij bent. 

Hetty Oostijen

www.hettyoostijen.nl

 

Nicolette Slot

Nicolette Slot - oefentherapeut Mensendieck en Body & Mind Language Coach
De 1e versie klopte al meteen

Ik wist dat ik iets moest doen aan mijn website. Technisch was alles op orde. Ik investeerde flink in Adwords campagnes en de site werd goed gevonden. Maar bezoekers bleven amper een halve minuut op de site. En de teksten kwamen ook nogal afstandelijk over.

“Er moet meer Nicolette in”, zei Karien. En dat was het precies.

De tekst die ze aanleverde, is eerlijk. Het klopt precies wat er staat. Alleen… Ik had het zelf zo niet durven schrijven.

Zelf schrijven, met instructie
Het verrassende aan Kariens aanpak: ze laat je eerst zelf schrijven. Maar wel met een schrijfinstructie. Dat geeft houvast. Als ik uit mezelf iets had moeten schrijven, dan had ik het in één keer goed willen doen. En dan loop je dus meteen vast.

Zonder oordeel
Nu heb ik gewoon alles opgeschreven, zonder na te denken. En ik dacht geen enkele keer: Dit is stom. Of: kan ik dit wel maken? Je oordeel blijft achterwege door het afmaken van de open zinnen.

Ik heb de teksten ongecensureerd overgetypt en naar Karien gestuurd. Dat vond ik wel spannend. Ik was heel benieuwd wat eruit ging komen. Karien heeft op basis van mijn input bij de 4 open zinnen echt een tekst geschreven waar ik achter sta.

Waar haakt iets?
Bij de bespreking van de conceptteksten vroeg Karien: Waar blijf je steken? Waar haakt iets? Dat was eigenlijk maar op één zin of op een paar woorden. De eerste versie was al meteen zoals ik wilde. Dat had ik nooit verwacht.

Meer effect met minder moeite
Het werken aan de site gaat met de methode van Karien heel snel. We hebben in 3 maanden tijd de website flink verbeterd. En we zien nu al effect.* De Adwords campagne heb ik stop gezet. En het werken aan de site kostte mij lang niet zoveel moeite als ik vooraf had gedacht.

Daarbij geeft ze advies over Google Analytics, zoekwoordoptimalisatie en gebruiksvriendelijkheid van je site. Bovendien geeft ze ook nog service: ze houdt de cijfers bij en doet nieuwe verbetervoorstellen als het nodig is.

* Het bouncepercentage is van 91 % gezakt naar 46%.

Bezoekers blijven gemiddeld 3 minuten op de site.

Nicolette Slot
www.ihbt.nl

Merijntje Betzema - personal designer

Deze aanpak werkt bevrijdend

Persoonlijk copywritingtraject - gewerkt met schrijfoefening 4 open zinnen - Dubbele Pen Formule - voor Homepagina en Over Pagina

De schrijfoefening met de 'aanvulzinnen' werkt erg goed. Ook bevrijdend in psychologische zin. Je kunt er zo tegenop zien om een tekst over jezelf en over je werkwijze te schrijven dat het niet meer grappig is. Maar dat verdween bij deze aanpak en dat werkte bevrijdend.

Meteen naar de kern

Echt fantastisch! Wat ik opschreef, verraste me. Het ging als een trein, volgens mij. Het bracht mijn visie naar de kern. En via een heel andere weg dan dat ik ervoor zou zijn gaan zitten en me er blind op zou staren.

Ik vond het super om te doen. Het is een ontdekkingsreis waarmee ik weer ontdek hoe leuk ik mijn eigen vak vind.

Merijntjes reactie op de herschreven tekst, op basis van de 4 open zinnen:

Ontzettend bedankt voor de teksten. Ik ben zeer verrast! De eigenheid die je het hebt gegeven is volgens mij heel treffend...

Vakkundig en origineel
De verwerking van de teksten tot een goed lopende webtekst heb je erg goed aangepakt. Je hebt de zinnen uit de oefening heel vakkundig door elkaar weten te husselen, verbeteren en aan te passen tot een prettig leesbare tekst. Die klopt inhoudelijk en is tegelijkertijd origineel. Ik bleef nergens negatief ‘haken’ aan de zinnen (of heel soms op kleine details, die we hebben besproken).

Juiste zinnen en 'redactieslag'
Het werkt echt supergrappig met de open zinnen en de Over pagina voelt ook heel lekker helder. Daar heeft jouw ‘redactieslag’ echt ontzettend aan bijgedragen, en het stellen van de juiste zinnen. Dus deels komt het uit mijn brein, maar het was er niet gekomen zonder jou!

Merijntje Betzema
www.merijntjeaanderijn.nl

 

Ageeth Jak

Ageeth Jak
Ruwe versies mogen opsturen nam zoveel druk van me af

Persoonlijk copywritingtraject - gewerkt met schrijfoefening 4 open zinnen - Dubbele Pen Formule - voor Homepagina en Over Pagina

Eén moment dat ik het allerprettigst vond, staat me nog goed bij. Ik had een ruwe versie geschreven, maar ik had geen idee hoe het verder moest. Op hoop van zegen heb ik hem naar Karien gestuurd.

Ze stuurde al snel een concepttekst terug. En die klopte als een bus. Daardoor kon ik meteen doorpakken. Dat heeft zoveel druk en last van mijn schouders gehaald.

Hoe vertel je over nieuw product?
Als zelfstandige heb je al snel het idee dat je alles zelf moet kunnen.

Het liefst ben ik de hele dag bezig met het ontwerpen en maken van Fruffels, maar er komt bij een eigen bedrijf natuurlijk veel meer kijken dat tijd en energie kost.

Het idee en het ontwikkelen van een nieuw product is één, maar het moet ook gecommuniceerd worden. Hoe zet je het op de site?

Ik wist wel wát ik wilde vertellen, maar hoe…

Sleutelen
Karien heeft me geholpen met ideeën en tips voor de menustructuur. Het organiseren van de site. De termen en zoekwoorden die ik het beste kan gebruiken. De indeling van de verschillende webpagina’s, zoals de homepage en de Over Mij pagina. Het meten en analyseren van cijfers in Google Analytics. Al dat sleutelen aan een website.   

Wat ik erg prettig vind aan Karien is dat ze heel laagdrempelig (makkelijk benaderbaar) is en snel reageert op vragen.

Ze is heel klant- en servicegericht.

Leeft zich echt in in het product.

Probeert je te begrijpen.

Snelle lancering
Prettig waren ook de schrijfoefeningen, waardoor je zelf veel meer informatie uit je onderbewustzijn naar boven haalt.

Ik kon de informatie doorsturen (had nooit het gevoel dat ze het gek vond wat ik schreef, waardoor ik ook heel veel informatie kon doorgeven). Ik zette voor en zij schopte in. Zo voelde het een beetje.

Het heeft mij ontzettend veel tijd en frustratie gescheeld bij het maken van de site, waardoor ik die veel sneller kon lanceren.

Ja, ik ben echt blij dat ik Karien ben tegengekomen!

Ageeth Jak

www.fruffel.nl

 

Jan Verasdonck – directeur CSI Service en Innocom Bureau voor Bedrijfscommunicatie B.V. 

Het loopt precies zoals ik voor ogen had

Webteksten, blogartikelen en communicatie-advies

Toen we eens flink aan onze website gingen sleutelen, realiseerde ik me dat we heel veel teksten hadden, die best wel voor verbetering vatbaar waren. En over teksten die ik zelf gemaakt had, was ik niet tevreden.

Bovendien realiseerde ik me, dat we steeds vaker even een stukje tekst nodig hebben. Dat op de website moet komen met weer een linkje naar een ander stukje tekst enzovoort.

Ik weet natuurlijk dat er mensen zijn, die veel handiger zijn dan ikzelf in het aanpassen van websites. En veel betere teksten kunnen schrijven dan dat ik dat kan.

Maar ik weet uit ervaring ook dat het heel lastig is iemand buiten ons bedrijf te vinden, die goed onder woorden kan brengen wat wij precies willen zeggen.

Langdurige samenwerking

Onze oplossing? Wij zijn op zoek gegaan naar iemand met wie we langdurig zouden kunnen samenwerken. Niet even nu een tekstje en over een half jaar wellicht weer.

Die persoon moest ook affiniteit met de zorg hebben, handig zijn met websites en er moest natuurlijk ook wel een klik zijn met ons en ook met onze diensten. En dat is Karien geworden.

Goed op elkaar ingespeeld
We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. De briefing naar haar kan daardoor steeds korter. Haar concepttekst komt steeds dichter bij wat ik in mijn hoofd had. 

Het loopt precies zoals ik dat voor ogen had en ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb.

Jan Verasdonck
directeur CSI Service en Innocom Bureau voor Bedrijfscommunicatie B.V. 
www.csiservice.nl
www.onbezorgdthuiswonen.nl

 

Annemarie Warnau - Haptotherapeut
Mijn nieuwe website past nu veel beter bij wat ik wil uitstralen

Webteksten en website-advies

Voor mij leverde het contact met Karien meteen al veel op. Ze gaf me meer inspiratie en meer overzicht. Ik kon voor mijn doen een tekst sneller op papier zetten, dankzij haar advies.

Ik was al een heel eind op weg met mijn nieuwe website en mijn webteksten. Omdat ik nog met allerlei vragen rondliep, belde ik Karien. In feite had ik een heleboel stappen overgeslagen.

Aanmoedigen
Ze moedigde me aan om de website gewoon online te zetten. In grote lijnen was hij oké. Ook kon ze me exact vertellen wat er nog beter kon. Al die punten heb ik samen met haar besproken.

Ze heeft ook nog een paar webteksten herschreven. De inhoud is hetzelfde en toch is het anders. Het leest prettiger.

Precies zoals ik bedoel
Ze kan precies opschrijven wat ik bedoel. Ik weet precies wat ik wil zeggen, maar om het op papier zetten is echt een ander verhaal. Dat is precies haar kracht. Zij vertaalt mijn hele manier van werken.

Karien werkt snel. Sinds ik met haar ging samenwerken schoot het ineens op.

Ze doet wat ze belooft en is een prettig persoon om mee te sparren. Ze is echt gedreven om jouw website een goede uitstraling te geven, die helemaal aansluit  bij jou.   

Annemarie Warnau
Haptotherapeut
www.haptotherapiebetervoelen.nl

 

 

Over Karien

Karien is copywriter en oprichter van Beyond Writing. Hierin geeft ze les over schrijfmethoden. Ze onderzoekt methoden om een betere schrijver te worden, een betere gezondheid én meer purpose te ervaren.
Schrijf voor jezelf.
Haal kracht uit je tekst.

Bel me: 06 288 11 950

Of mail me: karien@visserstekst.nl

Abonneer je op mijn Online Magazine.

In het Online Magazine vind je:
- schrijfmethoden
- hoe je hiermee kunt werken
- hoe je er je voordeel mee kunt doen

Je ontvangt het e-book over mijn schrijfmethode.

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!