Words need to be connected

Over Karien

 

Wat maakt dat schrijven zulke krachtige effecten kan hebben? Dat je dingen van je af kunt schrijven, je veerkracht hervindt, beter op je intuïtie vertrouwt?

Schrijven geeft je ook meer balans en een betere gezondheid. Daarover is veel wetenschappelijk bewijs.

Ik ben Karien Vissers en ik ben oprichter van Beyond Writing. Hierin geef ik les en onderzoek ik schrijfmethoden. Hoe doe ik dat? Ik experimenteer. Schrijf bijna dagelijks. Noteer welke effect dat heeft. Stel vragen als: welke methode zet je in, wanneer en waarom?

Mijn onderzoek brengt me voorbij het schrijven: www.beyondwriting.nl is binnenkort online.

Ik schrijf al mijn hele leven. Ik doe het om gebeurtenissen vast te leggen, om te reflecteren én om moeilijke dingen te verwerken.

En ik schrijf als professional. Vanuit mijn bureau werk ik - ruim 18 jaar - in opdracht aan teksten, interviews en websites. Daarin heb ik veel mooie projecten mogen doen. Bijzondere mensen mogen interviewen. Dat doe ik nog steeds...

Maar ik mis iets…

Pas sinds kort weet ik wat het is.

Eerst even iets heel persoonlijks…

De laatste jaren is er veel gebeurd in mijn leven.

In 2012, na de dood van mijn moeder, voor wie ik 15 jaar mantelzorger ben geweest, ben ik me gaan verdiepen in het soefisme van Hazrat Inayat Khan, een mysticus die naar het Westen kwam om Oost en West met elkaar te verbinden.

In 2014 kwam mijn zwager, de man van mijn zus, door zelfdoding om het leven. Dat had een enorme impact op mijn gezin, op mij én op mijn bedrijf. Eerst had ik dat nog niet zo in de gaten. Ik vroeg me alleen voortdurend af: hoe moet ik nu verder?

Ik stopte met bloggen en marketing voor mijn bedrijf. Ik legde onmiddellijk mijn vrijwilligersfunctie bestuurslid Fondsenwerving en Communicatie bij het Rode Kruis Tilburg neer.

Samen met mijn man maakte ik een mini-sabbatical van 2 maanden door Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna ging ik weer aan het werk. Klanten waren blij dat ik terug was. Het liep allemaal wel weer. Maar nog steeds miste ik iets.

Een gevoel van voldoening… Zoals ik dat in mijn oude beroep, verpleegkundige in de thuiszorg, heb ervaren.

Door op zoek te gaan in mezelf, al schrijvend, kwam ik tot die constatering. En ik raakte ook steeds meer gefascineerd door die manier van schrijven. Noem het free writing, schrijven voor jezelf, ochtendpagina’s…

Iets wat voor mij altijd al vanzelfsprekend is geweest. Vooral bij ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven bood schrijven houvast.

Ik ontdekte dat er nog veel meer methoden zijn.

Met verbluffende resultaten.

Zo groeit mijn verlangen om mijn bedrijf te veranderen in een soort ‘academie’, een schrijflevensschool.

Drijfveer

Mijn drijfveer is: mensen de kracht van schrijven te laten ervaren. Op meerdere lagen: vanuit je verstand, je hart en je ziel.

Een regelmatige schrijfroutine:
- maakt je een betere schrijver
- bevordert je gezondheid
- draagt bij aan het vinden en leven van je 'purpose'.


Momenteel ontwikkel ik workshops en online programma's 'meditatief schrijven’.

Abonneer je op mijn online magazine. Hierin lees je alles over schrijfmethoden en de bijzondere effecten ervan. Ik deel mijn ervaringen graag met je. 

 

Over Karien

Karien is copywriter en oprichter van Beyond Writing. Hierin geeft ze les over schrijfmethoden. Ze onderzoekt methoden om een betere schrijver te worden, een betere gezondheid én meer purpose te ervaren.
Schrijf voor jezelf.
Haal kracht uit je tekst.

Bel me: 06 288 11 950

Of mail me: karien@visserstekst.nl

Abonneer je op mijn Online Magazine.

In het Online Magazine vind je:
- schrijfmethoden
- hoe je hiermee kunt werken
- hoe je er je voordeel mee kunt doen

Je ontvangt het e-book over mijn schrijfmethode.

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!